Hírek, események

2020.09.14 18:51

Szerelem. Féktelen erővel izzó vágy és maradéktalan beteljesülés, ha a másik is szeret. A tökéletes harmónia és a legforróbb szenvedély összhangja és teljessége. Két fél lélek önfeledt egymásra találása és hiánytalan összeilleszkedése. A másikban való gyönyörködés boldogsága és a megérkezés végtelen csodája.


Ki tudná szebben megfogalmazni a szerelem varázslatos érzését és élményét, mint a magyar nyelv kifejezéskincseit legjobban ismerő nagy költőink? A kötetben szereplő versek szerelmi vallomások, amelyekben neves lírikusaink helyettünk is beszélnek.

(124 oldal, ára: 1750 Ft)

2020.09.17 08:09
Jász Annamária (www.welovebudapest.hu)

 Budapest különleges, nagyon idős vagy a kulturális örökség szempontjából érdekes fáiról szól ez a kötet. És rajtuk keresztül a városról, hisz ezek a fák természeti és egybe kulturális értékek is. Budapest folyton változó szövetében szemtanúként állnak, akár századok óta. A kötet írásai róluk szólnak, és arról, hogy miért jelentenek nekünk, fővárosiaknak pótolhatatlan értéket.

A kötetről, az alkotás folyamatáról, a budapesti fákról, a természet és a kultúra kapcsolatáról, az itt élők felelősségéről a könyvbemutatón DEBRECZENI-DROPPÁN BÉLA történész-levéltáros, főmuzeológus beszélget a szerzővel.

2020.09.28 11:54

 

 Gyönyörű képes album a legnagyobb magyar fotósokról. Azokról is, akik hazájuktól távol lettek híresek, mint Capa, Kertész vagy Brassai, s azokról is, akik lenyűgöző tehetségükkel itthon szereztek hírnevet. Mindazoknak, akiket érdekel a fotográfia és a magyar kultúra. 

2020.10.01 15:23
Megjelent a magyar fotó!

Robert Capa, André Kertész, Brassaï, Munkácsi Márton: megannyi fotós világsztár, akik Magyarországon születtek. Capának hatalmas kultusza van szerte a nagyvilágban, Brassainak és Kertésznek a francia fővárosról készített fotói az egész világ Párizs-emlékezetét meghatározzák, Hervé nevét mindenütt a legnagyobb
épületfotósok között ismerik, Moholy-Nagy László és Kepes György nélkül nem lenne Bauhaus.

Régi képek, hangulatok Budavár múltjából, mellettük a mai fotó: ilyen volt a város – és ilyen lett. S hogy mi történt a két kép között eltelt időben? Kötetünk dióhéjban mindent elmond, amit a Várnegyed ikonikus emlékhelyeiről tudni lehet.

2017. november 28-án mutattuk be Budavári séták - Házak terek egykor és most című kötetünket. Nagyszerű hangulat volt a Városházán, csodálatos zenét hallgathattunk és lekes, olvasóbarát közönséggel találkoztunk.

 

 

 Kettős kötésben: ’56-os magyar sorsok Belgiumban

Lebilincselő interjúkötet hazaszeretetről, nemzeti kötődésről, menekültsorsról. Albert Enikő az 1956-os forradalmat követően Belgiumba menekült magyarokkal beszélgetett. Ma mind a tizenöten belga állampolgárok. Köti-e még őket valami őseik földjéhez? Őszinte vallomásaikból, élettörténeteikből ez is kiderül.

 Szeptember első hétvégéjén a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepén a Látóhatár Kiadó kedvezményes könyvvásárlási lehetőséggel és játékos gyermekfoglalkozással várja az irodalom és a kultúra kedvelőit.

  Mészáros Bori: Az álomtündér című meseregénye a mese nyelvén segít megküzdeni a mindennapi szorongásokkal, félelmekkel, ráébreszt az apró dolgok fontosságára, a véletlenek jelentőségére és a szeretet erejére. A 4 – 10 éves korosztálynak szóló izgalmas kötet a kisiskolások első önálló olvasmányának is tökéletes választás, de felolvasva is izgalmas, folytatásos esti mese lehet.

2015.04.23 13:55

 Az Ybl Miklós minden épületét helyszíni fotókon bemutató Ybl összes, 52 település - 113 épület című kötet elnyerte a Nyomda- és Papíripari Szövetség bronz emlékplakettjét.

2014.12.05 14:00

Elfogyott a raktárkészlet, minden példány, ami még kapható, a könyvesboltokban van az YBL ÖSSZES – 52 település, 113 épület című kötetünkből. Nem csak az olvasók részesítették kitüntetett figyelemben az Ybl Miklós születésének 200. évfordulója alkalmából megjelentetett képes albumunkat, hanem az újságok, a rádiók, a televíziók is.

2014.11.23 14:08
simplepay_hu_v2