Hírek, események

Könyvbemutató - Budapesti fák

2019.11.23 16:56

A kötetről, az alkotás folyamatáról, a budapesti fákról, a természet és a kultúra kapcsolatáról, az itt élők felelősségéről a könyvbemutatón DEBRECZENI-DROPPÁN BÉLA történész-levéltáros, főmuzeológus beszélget a szerzővel.

Könyvbemutató

Kedves Olvasóink!

Szeretettel várjuk Önöket és minden kedves érdeklődőt Viczián Zsófia: Budapesti fák – Kéregbe zárt történelem című könyvének bemutatójára, 2019. november 26-án 18 órára, a csodálatos LÓVASÚT rendezvényközpontba (XII., Zugligeti út 64.).

A Látóhatár Kiadó által megjelentetett kötet a könyvbemutatón KEDVEZMÉNYES ÁRON, 4450 Ft helyett 3000 Ft-ért vásárolható meg. Érdemes hát útnak indulni, és ezt a kedd estét erre a különleges kalandra szánni.

E lenyűgöző és kivételes helyszín, a bazilikát is befejező Kauser József nemrég helyreállított kis ékszerdoboza az erdő szélén tökéletesen illik e különleges kötethez. A könyv ugyanis VICZIÁN ZSÓFIA nevezetes fák nyomában tett rendhagyó kalandozásait tárja elénk, rendkívül érdekfeszítően, kifinomult stílusban mutatva be Budapestet, e csodálatos várost, amelynek fejlődését, változását és izgalmas történeteit a kötetben szereplő fák szemtanúként nyomon követték.

A kötetről, az alkotás folyamatáról, a budapesti fákról, a természet és a kultúra kapcsolatáról, az itt élők felelősségéről a könyvbemutatón DEBRECZENI-DROPPÁN BÉLA történész-levéltáros, főmuzeológus beszélget a szerzővel.

HOGY MIRŐL SZÓL EZ A KÖNYV? Budapest különleges, nagyon idős vagy a kulturális örökség szempontjából érdekes fáiról. És rajtuk keresztül a városról, hisz ezek a fák mind természeti ÉS kulturális értékek. Budapest folyton változó szövetében szemtanúként állnak, akár századok óta. A kötet írásai róluk szólnak, és arról, hogy miért jelentenek nekünk, fővárosiaknak pótolhatatlan értéket.

MIT TALÁLUNK, HA BELELAPOZUNK A KÖNYVBE? Nem csak természettudományos leírásokat egyes fákról, parkokról, zöldterületekről, hanem valódi nyomozásokat, emberi történetek sorát. A szerző felkutatta az összes kapcsolódó írásos és képi forrást, kiderítette, hogy ki, mikor, miért ültette aszóban forgó fákat. A kötetben archív képeken követhetjük végig, mit „láthattak” a fák eddigi életük során, jelenlegi állapotukról pedig csodálatos természetfotók számolnak be.

MINDENKINEK AJÁNLJUK EZT A KÖNYVET, akit lenyűgöz a természet, akit felcsigáz Budapest múltja, története. És azoknak is, akik e könyv belső borítóján lévő térképpel a kézben maguk is szeretnék megtalálni, felfedezni és átölelni a főváros nevezetes fáinak törzsét.

Az eseményen a részvétel ingyenes.
SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!

Látóhatár Kiadó

 

simplepay_hu_v2