Hírek, események

Könyvbemutató - Az álomtündér

2015.06.23 13:51

  Mészáros Bori: Az álomtündér című meseregénye a mese nyelvén segít megküzdeni a mindennapi szorongásokkal, félelmekkel, ráébreszt az apró dolgok fontosságára, a véletlenek jelentőségére és a szeretet erejére. A 4 – 10 éves korosztálynak szóló izgalmas kötet a kisiskolások első önálló olvasmányának is tökéletes választás, de felolvasva is izgalmas, folytatásos esti mese lehet.

Könyvbemutató

Mészáros Bori: Az álomtündér című meseregényének bemutatója 2015. július 2-án, csütörtökön 18 órakor a Litea Könyvesboltban (I. kerület, Hess András tér 4.). A Látóhatár Kiadó legújabb kötetéből Karádi Borbála színész-bábszínész, a Budapest Bábszínház társulatának tagja olvas fel. A kötetet a szerző dedikálja.

A könyv a mese nyelvén segít megküzdeni a mindennapi szorongásokkal, félelmekkel, ráébreszt az apró dolgok fontosságára, a véletlenek jelentőségére és a szeretet erejére. A 4 – 10 éves korosztálynak szóló izgalmas kötet a kisiskolások első önálló olvasmányának is tökéletes választás, de felolvasva is izgalmas, folytatásos esti mese lehet.

Az álomtündér varázslatos meseregény kicsiknek és nagyoknak arról, hogyan győzi le a félelmeit egy kislány az álomtündér segítségével.
Merthogy Emma éjszakánkét nem tud elaludni, nyugtalan, félelmek gyötrik. Szerencsére jön Pilla, a kezdő álomtündér, aki úgy gondolja, a szörnyűségeknek semmi keresnivalójuk a gyerekek álmaiban. Eleinte ő maga is tele van aggodalommal, hogy hogyan tud megbirkózni a rá háruló felelősségteljes feladattal. De amikor esti körútja során találkozik a gyerekek félelmeivel, felismeri munkája fontosságát, nekibátorodik, és mindent elkövet, hogy segítsen nekik legyőzni a szorongást. Miután ez sikerül neki, Tündérország királynője hivatalosan is kinevezi őt álomtündérré.
A fordulatos történetből kiderül, hogy a félelmek csak látszólag erősebbek nálunk, és hogy egy egészen kicsi lány is legyőzhet egy hatalmas, félelmetes sárkányt. Hogy néha komisz manóknak kell tükröt tartania elénk, hogy az elkövetett hibáinkat felismerjük, és helyre tudjuk hozni. Hogy szeretettel és bátorsággal minden akadályt le lehet küzdeni, és hogy minden sokkal könnyebben megy, ha összefogunk végre a testvérünkkel.

A meseregény az első önállóan elolvasott könyv szerepében is kiválóan helytállhat, de estéről estére izgalmas esti felolvasásnak is ideális.

A Látóhatár Kiadó kötetét számtalan vidám, a gyerekek természetes világához közel álló, magas színvonalú illusztráció színesíti.

simplepay_hu_v2