Rólunk írták

Budavári séták (konyvkultura.kello.hu)

2017.11.23 12:03
konyvkultura.kello.hu

Szép lesz és igényes könyvbemutatót ígér a Látóhatár Kiadó Sebestyén Márta és Andrejszki Judit közreműködésével és az első kerület polgármesterének köszöntőjével. Könyvbarátoknak, kivált a budai vár barátainak kihagyhatatlan program lesz a Budavári séták – Házak, terek egykor és most című album bemutatása. 

A kötet a budavári épületek és lakóinak múltjáról, jelenéről, jövőjéről szól, igényes régi és új fotókkal, illusztrációkkal. A lapokon megelevenednek az ódon várnegyed varázslatos hangulatai, régi és új fotók: ilyen volt a város – és ilyen lett. S hogy mi történt a két kép között eltelt időben? Az új kötet dióhéjban mindent elmond, amit a Várnegyed ikonikus emlékhelyeiről tudni lehet. Sőt, még annál is többet: történelmi kulisszatitkokat, nagy idők, híres emberek budavári történeteit. A régmúlt események mellett felvillantja a jövőt is: a terveket, melyek a Budai Várnegyed XXI. századi képét alakítják.

A vendégeket köszönti: Nagy Gábor Tamás Budavár polgármestere A könyvet bemutatja: Halász Csilla, a kötet szerkesztője. Közreműködik Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc- díjas népdalénekes, Budavár díszpolgára és Andrejszki Judit barokk szoprán énekes, csembalóművész. 
A Kiadó szeretettel vár minden érdeklődőt.

A könyvbemutató alatt a kötet kedvezményes áron, 3000 Ft-ért vásárolható meg. 
Időpont: 2017. november 28., kedd, 17.30.
Helyszín: Budavári Önkormányzat, 1014 Budapest, Kapisztrán tér 1.

konyvkultura.kello.hu

simplepay_hu_v2