Ybl összes – 52 település, 113 épület

Ybl összes – 52 település, 113 épület

A LEGNAGYOBB MAGYAR ÉPÍTÉSZ VOLT.

     Ybl Miklósról már életében azt mondták kortársai: mind az épületek számát, mind azok művészi megvalósítását tekintve nincs magyar építész, aki képes lenne őt valaha is túlszárnyalni.

     A szerzők az összes alkotását felkeresték, a Kárpát-medence 52 településén, határon innen és túl.

     Ha kérdése van, itt teheti fel: szerkesztoseg@latohatarkiado.hu

6 900 Ft
Nincs raktáron
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

"Mikor elindultunk, hogy Ybl Miklós összes ma is álló épületének sorsát feltérképezzük, azt hittük, egy kiváló mesterember nyomába szegődtünk. Fokozatosan jöttünk rá, hogy Ybl sokkal több ennél: az egyik legnagyobb magyar művész, aki jelentős mértékben járult hozzá a XIX. század második felének szédületes fejlődéséhez.

A vele töltött 333 nap alatt 52 települést kerestünk fel, 113 épületről és 11 egyéb építményről készítettünk fotókat és leírást, hogy megörökítsük, napjainkban milyen állapotban vannak azok a munkák, amelyet ő tervezett vagy ő alakított át.

S miközben felmértük, mi maradt meg mára e kivételes életműből, arra is kerestük a választ, milyen volt az a letűnt kor, amelyben Ybl alkotott, s milyen volt maga az ember, aki lakta ezeket az épületeket. Építész, történész, sajtótörténész, fotós segíti az eligazodást, teremti meg a párbeszédet múlt és jelen között." (A szerzők)

Adatok
Szerzők
Halász Csilla - Őrfi József - Viczián Zsófia
Megjelenés éve
2014
Oldalszám
320
Cikkszám
9786155444012
simplepay_hu_v2