Kettős kötésben – '56-os magyar sorsok Belgiumban

-40%
Kettős kötésben – '56-os magyar sorsok Belgiumban

Emberi történetek olyan ’56-os menekültekről, akik Belgiumban próbálták felépíteni új életüket. Arról is mesélnek, hogy egy idő után elszakadnak-e a régi kötelékek és hogy két fél haza kitesz-e egy egészet.

 

2 900 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 740 Ft
Kezdete: 2022.11.29   A készlet erejéig!
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

        Emberi történetek erdélyi arisztokraták leszármazottja, pesti munkáslány, ortodox zsidó, kitelepített nagypolgári család fia. És még sokan mások. Mi a közös bennük? Az 1956-os forradalmat követően úgy látták, nem maradhatnak tovább hazájukban. Belgiumba kerültek, igyekeztek beilleszkedni. Sikerült? Miközben családjukról mesélnek és felidézik '56-os emlékeiket, ez is kiderül.ekeztek beilleszkedni. Sikerült? Miközben családjukról mesélnek és felidézik '56-os emlékeiket, ez is kiderül.

        Sőt, az élettörténeteken keresztül ennél több is: otthonra lelhet-e a menekült választott hazájában? Elszakadnak-e a régi kötelékek vagy, ahogy egyikük fogalmaz: a két fél haza soha nem ad ki egy egészet? Párhuzam vonható-e köztük és a mai kor menekültjei között? Szájbarágós tanulságokról szó sincs. Csupán szívmelengető emberi történetekről, küzdelmekről.

Adatok
Szerzők
Albert Enikő
Megjelenés éve
2017
Oldalszám
197
Cikkszám
9786155444098
simplepay_hu_v2