Budavári séták – Házak, terek egykor és most

Budavári séták – Házak, terek egykor és most

Ez a könyv mindent elmond, amit a Várnegyed emblematikus épületeiről tudni érdemes. Sőt, még annál is többet: történelmi kulisszatitkokat, nagy idők, híres emberek budavári történeteit. Ideje hát nekünk is újra felfedeznünk a Várat!

3 900 Ft
Nincs raktáron
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

        Régi képek, hangulatok Budavár múltjából, mellettük a mai fotó: ilyen volt a város - és ilyen lett.  S hogy mi történt a két kép között eltelt időben? Ez a könyv mindent elmond, amit a Várnegyed emblematikus emlékhelyeiről tudni érdemes. Sőt, még annál is többet: történelmi kulisszatitkokat, nagy idők, híres emberek budavári történeteit.

        Az egykori királyi palota és a Várnegyed minden lakóháza, középülete, temploma, szobra egy-egy történelmi regényt hordoz magában. A kötet e gazdag múltból kínál összegzést, egyúttal közös sétára is invitálva olvasóinkat. Ismert és kevésbé ismert helyszíneket mutat be, ízelítőt adva abból, mit rejtenek a falak. A könyv végén található térkép segítségével pedig bejárhatjuk a mai utcákat.

        A régmúlt események mellett a kötet felvillantja a jövőt is: a terveket, melyek a Budai Várnegyed XXI. századi képét alakítják. Az archív és friss fotók képpárjai jól érzékeltetik, mennyi változás történt itt. Manapság egyre több külföldi turista járja ezeket az utcákat, és csodálkozik rá azokra a kincsekre, amelyek mellett mi talán nap mint nap elmegyünk.     

        Ideje hát nekünk is újra felfedeznünk a Várat!

Adatok
Szerzők
Halász Csilla
Megjelenés éve
2018
Oldalszám
124
Cikkszám
9786155444104
simplepay_hu_v2