Budapesti fák - Kéregbe zárt történelem

-20%
Budapesti fák - Kéregbe zárt történelem

A kötet az Ünnepi Könyvhéten, 2023. június 8-11. között a Vigadó téren, a  Látóhatár Kiadó 2-es pavilonjában is megvásárolható.

5 450 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 350 Ft
Kezdete: 2023.06.08   A készlet erejéig!
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

       Rég várt, nagyszerű könyv született Budapest különleges, idős vagy a kulturális örökség szempontjából érdekes fáiról! És persze nem pusztán a növényekről, hanem rajtuk keresztül a városról, hisz ezek a fák mind természeti ÉS (így, hangsúlyosan, nagybetűvel) kulturális értékek. Budapest folyton változó szövetében szemtanúként állnak, akár századok óta. A kötet írásai róluk szólnak, és arról, hogy miért jelentenek nekünk, fővárosiaknak, illetve mindazoknak, akik a fákat szeretik és védik, pótolhatatlan értéket.
        Ha belelapozunk a könyvbe, nem csak természettudományos leírásokat találunk az egyes fákról, parkokról, zöldterületekről, hanem valódi nyomozásokat, emberi történetek sorát. A szerző felkutatta az összes kapcsolódó írásos és képi forrást, kiderítette, hogy ki, mikor, miért ültette a szóban forgó fákat. Budapest majd minden kerületében talált figyelemre méltó egyedeket, különleges zöldterületeket. A kötetben archív képeken követhetjük végig, mit „láthattak” a fák eddigi életük során, jelenlegi állapotukról pedig csodálatos természetfotók számolnak be.
        Mindenkinek ajánljuk ezt a könyvet, akit lenyűgöz a természet, akit felcsigáz Budapest múltja, története. És azoknak is, akik e könyv belső borítóján lévő térképpel a kézben maguk is szeretnék megtalálni, felfedezni és átölelni a főváros nevezetes fáinak törzsét.

Adatok
Szerzők
Viczián Zsófia
Megjelenés éve
2019
Oldalszám
318
Cikkszám
9786155444173_
simplepay_hu_v2